Welke complimenten geef je wel en niet aan vrouwen

Wij denken vaak dat vrouwen ons aantrekkelijker vinden als we ze complimentjes geven. Echter, je kan nog wel eens bedrogen uitkomen. Het kan namelijk averechts werken.

Komt dit omdat vrouwen dit tegenwoordig niet meer zo prettig vinden?

Complimenten die je beter achterwege kan laten

Een complimentje geven om een gesprek te starten wordt nogal eens gebruikt door mannen. Neem nou het voorbeeld “Ik verdrink in je mooie ogen. Zullen we samen wat drinken?”. Een complimentje over hoe vrouwen eruit zien, wordt door goed uitziende vrouwen anders begrepen dan je zou verwachten. Je zeg het waarchijnlijk omdat je daadwerkelijk vindt dat zij echt mooie ogen heeft, maar waarschijnlijk ook omdat jij wilt dat ze jou ziet staan.

Geloof me, knappe vrouwen hebben dat compliment al honderd keer voorbij horen komen. Het blijkt voor haar dat elke keer dat een man zo’n compliment geeft hij iets van haar wil. Dus dan is het logisch dat een vrouw een andere gedachte heft bij zo’n compliment dan een man. En omdat zoveel mannen al hetzelfde tegen haar gezegd hebben, zullen dit soort complimenten ook beschouwd worden als niet bijster creatief.

Je ziet dat een vrouw een compliment geven over haar uiterlijk je kansen bij haar op zijn minst niet zal laten toenemen.

Feitelijk zouden je versierpogingen meer kans hebben gehad als je gezegd zou hebben “Wat heb je mooie ogen. Wil je met me naar bed?” Want dan was je in de ogen van de vrouw in ieder geval eerlijk geweest over je intenties. Iets wat een vrouw doorgaans meer waardeert dan ‘gespeelde’ oprechtheid, met als onderliggend doel om haar in bed te krijgen.

Complimentjes waar je wel goed aan doet om ze te plaatsen!

Betekent dit dan dat je vrouwen helemaal geen complimentje meer kunt geven? Uiteraard kun je een vrouw een complimentje geven. Een welgemeend compliment van een leuke man doet iedere vrouw goed. Echter, een compliment doet een vrouw alleen goed wanneer je een compliment maakt over iets waar ze naar alle waarschijnlijkheid serieus wat voor gedaan heeft.

Zo zou je bijvoorbeeld gerust een compliment kunnen geven in de trant van “Ik zag je aan komen en ik moet je zeggen dat ik vind dat je zeer vrouwelijk en elegant loopt. Heb je dat ooit ergens geleerd of heb je het van nature?”

Een compliment als dit geeft aan dat andere dingen dan alleen haar uiterlijk je opvallen. Bovendien gebruik je op deze manier het compliment tevens om een gesprek met haar de openen.

Het is een bekend gegeven dat wanneer je een vrouw een beetje durft te plagen en haar aan het lachen kunt maken, dit bijdraagt aan de mate waarin je door de vrouw aantrekkelijk wordt bevonden.

Dit heeft alles te maken met: dat plagen betekent dat je zelfvertrouwen hebt en niet bij haar op zoek bent naar goedkeuring of zo nodig aardig gevonden wilt worden. En dat zijn nu juist stuk voor stuk eigenschappen die door vrouwen als zeer aantrekkelijk worden beschouwd bij een man.

Van dit gegeven kun je optimaal gebruik maken door haar als het ware te plagen met een compliment. Hiervoor neem je een geijkt compliment over haar uiterlijk. Alleen geef je er deze keer een wending aan die ze totaal niet verwacht. Iets wat bij haar een reactie oplevert als “Jij hebt lef om dit tegen me te zeggen”

Een complimentje die een dergelijke reactie kan uitlokken zou kunnen zijn “Wat heb je prachtige ogen …alleen jammer dat de kleur van je trui/topje/shirt/blouse/hemdje er niet echt bij past”. Wanneer je dit zegt met een beetje een glimlach op je gezicht, waardoor ze zich direct af gaat vragen of je het nu echt meent of dat je haar maar een beetje zit te plagen, dan zorgt dit ervoor dat jullie binnen enkele momenten de grootste schik hebben samen.

Een vrouw aan het lachen kunnen maken en ervoor zorgen dat ze schik heeft, vinden vrouwen een andere zeer aantrekkelijke eigenschap in een man.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *