Waarom Online Daten?

Online dating wordt steed populairder. Er komen elke dag mensen bij die online het geluk in de liefde zoeken en proberen een relatie te vinden. Sommige mensen hebben simpelweg niet de tijd om te daten in de echte wereld en zo mensen te ontmoeten. Anderen zijn sociaal minder vaardig en verlegen waardoor ze moeilijker contact leggen met andere mensen. Dan hebben we ook nog de categorie mensen die simpelweg geen geluk hadden in hun “dating carriere”. Deze categorie heeft het opgegeven te daten in de echte wereld. Zij denken dat het niet zo mag zijn om gelukkig te worden of de persoon te vinden waar ze hun leven mee zullen delen. Zoals je ziet is de reden om online te gaan daten even gevarieerd als de online daters zelf.

Online daten is geen nieuw concept. Er zijn al jaren lang dating sites op het internet. De laatste paar jaren is online daten echter een stuk populairder geworden. Dit komt mede door alle online mogelijkheden en omdat de datingsites meer en meer adverteren vandaag de dag. Door het digitale tijdperk zien steeds meer mensen de mogelijkheden hiervan in. Dating is daar een goed voorbeeld van. Het is namelijk zeer aantrekkelijk en eenvoudig om mensen van achter je computer eerst eens te leren kennen.

Je profiel

Jij hebt de mogelijkheid om middels profielen precies jezelf te schetsen zoals je bent. Je kan quizzen doen en tal van andere mogelijkheden om jou profiel zo accuraat mogelijk te maken. De datingsites vergelijk vervolgens jouw profiel met de profielen van anderen en zo komen er resultaten naar voren van profielen die goed met jouw profiel matchen, gebasseerd op persoonlijkheid en lifestyle.
Op deze manier hoef je niet eerst allemaal dates af te lopen om te kijken of er een klik is met deze mensen. Je weet vantevoren of jullie interesses dezelfde zijn en zo verspil je geen tijd aan mensen waar je niets van weet en je uiteindelijk tot de conclusie komt dat het geen match is.
De datingsites zorgen ervoor dat je makkelijker een juiste match vindt. Zo is de kans op een leuke date vele malen groter en ben je sneller dichter bij een relatie die daadwerkelijk kan werken.

Let op; er zijn wel degelijk risico’s aan verbonden. Zo ken je de persoon die je via de datingsite leert kennen niet zoals hij echt is. Het kan zo zijn dat dit een geweldig persoon lijkt, maar als je hem/haar in het echt ontmoet blijkt dit anders. Daarnaast zijn er ook veiligheidsoverwegingen die je in acht moet nemen. Niet iedereen heeft goede bedoelingen. Er zitten nou eenmaal mensen op deze sites met misleidende profielen en informatie. Sommige hiervan hebben zelfs neppe foto’s in hun profiel. Je denkt dat je met iemand op date gaat die je dan redelijk kent, maar in werkelijkheid ziet de persoon er heel anders uit en is ook zijn persoonlijkheid niet zoals hij/ beschreef. Het is nou eenmaal een stuk makkelijker om je echte identiteit te verbergen online. Misleiding is helaas een factor om rekening mee te houden. Tip naar jou toe: Doe je niet anders voor dan dat je bent. Geloof me, hier bereik je niets mee en het zal je altijd teleurstellen.

Samenvatting online daten

Alles samenvattend is online dating een fantastisch gegevens. Er zijn zat leuke profielen te vinden die met je matchen en wellicht vind je uiteindelijk jouw “match made in heaven”. De voorbeelden hiervan zijn eindeloos. Duizenden mensen hebben hun huidige relatie gevonden via het internet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *