Speed dating – Wat voor jou?

:)

Speed daten wordt steeds populairder vandaag de dag. Mensen beginnen steeds meer in alternatieve methoden te geloven om nieuwe mensen te ontmoeten en wellicht de rest van hun leven mee te delen. Wellicht ben jij iemand die probeert een dat te vinden, maar daar nog niet in geslaagd is. En wellicht ben je wel op zoek naar andere methoden hiervoor. Speed dating kan dan voor jou een leuke uitkomst zijn 

Wat is speeddating?

Speed dating is een effectieve manier om snel meerdere mensen te leren kennen. Dit zijn altijd gestructureerde avonden. Een negatief aspect is meoilijk te vinden voor speed dating. Dit komt omdat iedereen met het zelfde doel naar de avond is toe gekomen.

Alle aanwezigen zijn op zoek naar een leuk iemand om mee te daten. In andere situaties, zoals in de kroeg, discotheek, etc. is dit niet zo. Mensen zijn hier voor een leuke avond en je weet dus niet zeker als je iemand aan spreekt om kennis mee te maken of hij/zij ook deze behoefte heeft. Dit kan voor genante momenten zorgen. Bij speed dating ben je er in ieder geval zeker van dat iedereen de zelfde mindset heeft.

Geef niet zomaar je persoonlijke gegevens weg!

Net als met elke vorm van dating moet je ook met speed dating avonden voorzichtig zijn. Kies dus nauwkeurig wat je mensen over jezelf vertelt. Geef niet te persoonlijke informatie weg waar mensen met slechte bedoelingen wat mee kunnen. Je wilt immers niet het risico lopen dat jij denkt een leuk iemand gevonden te hebben, maar infeite blijkt deze persoon op zoek naar iets heel anders, bijvoorbeeld je adres om in te breken. Ja…. helaas zitten dit soort mensen er soms tussen. Naast dit extreme voorbeeld loop je ook het risico dat iemand echte helemaal gek op je is maar het is niet wederzijds. Als je teveel info hebt weggegeven, dan kan dit wel eens resulteren in stalken.

Als je niet teveel persoonlijk info weggeeft, dan kun je met een gerust hart speed daten. Natuurlijk moet je wel een duidelijk beeld van jezelf scheppen voor de ander. Praat dus over je interesses, hobbies, werk eventueel. Vertel ook zeker wat je in iemand anders zoekt. Daar maak je direct een hoop mee duidelijk. Je kunt dus zat over jezelf vertellen zonder persoonlijke info weg te geven.

Hoe zit een speed dating avond in elkaar?

Voordat je besluit aan speed date avonden deel te nemen is het belangrijk te weten hoe zo’n avond verloopt en hoe het in elkaar steekt. Het internet is hier uitermate geschikt voor. Google bijvoorbeeld eens naar “hoe werkt speed daten” of kijk eens op wikipedia. Er is genoeg over te vinden.

Er zijn zat tips online te vinden over de do’s en don’ts van speed daten. Zo kan je makkelijk vinden over welke onderwerpen je wel en niet moet praten, welke kleding verstandig is te dragen en werlke niet, hoe je met je uiterlijke verzorging om moet gaan en juist niet etc. Ook hier is het internet geschikt voor.
Ook vind je online makkelijk waar speed dating wordt georganiseerd google maar eens naar “speed daten + je woonplaats”. Ik weet zeker dat deze avonden ook bij jou in de buurt wordtn georganiseerd.

1 groot voordeel van speed dating is dat alle leeftijdcategorien aanwezig zijn. Ook ontmoet je veel verschillende mensen op zo’n avond. Dit vergroot de kans op een leuk gesprek enorm. Wellicht zit de ware er voor jou wel tussen en spreek je snel nog een keer met elkaar af. Zou toch prachtig zijn als je middels speed dating een relatie kan vinden?

En??? is het wat voor jou?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik hoop je met dit artikel een beetje op weg te helpen in de wereld van speed dating. Er zijn zat succesverhalen te vinden! Als je je goed voorbereid en je weet wat je wel en niet moet doen, dan is de kans op slagen vele malen groter. Eigenlijk draait het allemaal om het zijn op de juiste plek op je juiste tijd. Altijd kan je de ware tegenkomen, maar hoe meer mensen je ontmoet hoe groter de kans daarop is!

Als je besluit te gaan speed daten….. Ik wens je veel plezier toe, want dat is het allerbelangrijkste!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *