Relaties met collega’s op het werk

Een relatie op het werk met een collega zorgt altijd voor scheve gezichten. Er zijn zelfs bedrijven die relaties op het werk verbieden omdat dit de werksituatie vermoeilijkt als het mis gaat.
Helaas kunnen we niet beinvloeden op wie we verliefd worden. Het is niet iets wat we in onze eigen macht hebben. Als er chemie ontstaat tussen 2 lichamen die signalen doorgeven aan het brein, dan is dit onhoudbaar. Dit gebeurt zonder dat je het door hebt. Kortweg noemen we dit ook wel aantrekkingskracht.

Het maakt dus niet uit hoe vaak je de huisregels over relaties op het werk leest die aangeven dat relaties op het werk niet zijn toegestaan. Wat gebeurt, gebeurt. Verliefd worden en je aangetrokken voelen tot een collega overkomt je. Dit kun je niet tegen gaan.

Wat moet je doen?

Wat moet je doen als je je aangetrokken voelt tot een collega en hem/haar uit wilt vragen?
Ten eerste moeten je uit vinden of de aantrekkingskracht wederzijds is. Is dit zo, praat dan met elkaar over deze beslissing om samen te daten. Kunnen jullie dit beiden aan?
Het is mogelijk om een relatie met een collega heel goed te laten werken. Het is ook mogelijk in sommige situaties om een relatie te hebben zonder dat dit tot reprimandes leidt. Wees slim en probeer niet alleen met je hart te denken maar gebruik zeker je hoofd hierbij.

Als je jezelf in een startende relatie met een collega bevindt, dan is het ergste wat je kan doen het verbergen. Dit zal vreslijke consequenties hebben zodra mensen op het werk erachter komen. Iets wat uiteindelijk onvermijdelijk is. Wees dus open en eerlijk! Praat met je baas. In de meeste gevallen als je hem hiermee confronteert zijn er mogelijkheden om dit te laten werken. Echter, als je het voor je houdt en niet open bent en jouw baas komt hier later achter, dan kan dit wel eens betekenen dat het je je baan kost. Dat lijkt me toch een stuk erger, niet?

Praat hier ook over met je partner. Maak voor beiden duidelijk dat dit geen invloed mag hebben op jullie werk. Je kunt niet favorietjes van elkaar spelen in je werkrelatie. Houd in gedachten dat werk werk is. Hier moet dus niets in veranderen.

Als jouw partner jouw meerdere is op je werk, dan moet het gewoon mogelijk zijn dat jouw partner je een standje geeft als je je werk niet goed doet. Als je relatie je werk begint te beïnvloeden, heb het dan goed met elkaar hier over. Dit kan immers niet de bedoeling zijn en jullie moeten dit samen uitzoeken en tot oplossingen komen.

In sommige gevallen kiest 1 van de 2 in de relatie ervoor om te stoppen met zijn huidige baan en een andere te zoeken. Vaak is het zo dat dit een keuze is van de mensen in de relatie zelf en is niet opgelegd door de baas. Je kunt ervoor kiezen om niet een relatie op je werk te hebben en zal er dus 1 moeten stoppen. Als je samen werkt, dan zit je 24/7 op elkaars lip. Als dit de relatie kan beïnvloeden is het dus verstandig dat 1 van de 2 ander werk gaat zoeken om zo de relatie optimaal te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *