Online flirten: met een knipoog nog leuker

We doen het allemaal dagelijks – bewust of onbewust – en halen er dikwijls veel zelfvertrouwen uit: flirten. Een klein knipoogje geven of een leuk iemand net iets langer aankijken doen we graag. We zijn benieuwd naar de reactie van de ander en willen laten weten dat we een bepaalde waardering voor diegene hebben.

Net echt

Online flirten verschilt weinig van hoe mensen in het ‘echt’ flirten. Je kan elkaar natuurlijk niet aanraken en dikwijls ook niet ‘live’ zien, maar het internet biedt vele andere mogelijkheden die misschien wel net zo leuk zijn. Op de vele datingsites zijn er talloze manieren waarop je de ander kan laten weten dat je geïnteresseerd bent. Online flirten is leuk, spannend, maar kan – net als in het echt – soms verkeerd worden geïnterpreteerd.

Lachen werkt altijd

Op veel datingsites kan je flirten met behulp van een ‘knipoog’, een ‘lachje’ of een ander icoontje. Dit zijn speciale opties die je op de website zelf gebruikt. Dikwijls kan je er meerdere per dag versturen, onbeperkt zelfs met een betaald lidmaatschap.

Het gebeurt regelmatig dat degene die een mailtje verstuurd naar iemand die hij of zij ziet zitten, geen reactie krijgt. Dit kan verschillende oorzaken hebben: de andere persoon is niet meer actief op de datingsite, krijgt geen notificaties van de mail meer of ziet die persoon eenvoudigweg niet zitten. Het komt ook weleens voor dat de mail geschreven is op een ietwat saaie, doorsnee manier. Het online flirten wordt helemaal vergeten!

Wie ben jij?

Net als in het echt is het belangrijk dat je met een beetje passie en pit de ander benadert. Daarvoor hoef je niet allerlei ‘foute’ grappen te maken, maar je mag best even laten weten dat je iets te bieden hebt waardoor de ander je ziet staan.

Wees jezelf

Als je iemand in een café benadert begin je toch ook niet meteen over je werk te praten? Je probeert een leuk onderwerp te vinden waarvan je denkt dat de ander ook leuk vindt. Houd het lekker luchtig en spontaan, dan is de kans veel groter dat je ‘flirt’ over zal komen. Online flirten is – ook voor de ander – veel leuker zo.

Afhankelijk van de datingsite en je bedoelingen kan je een mailtje of meteen een ‘flirt’ sturen. Als je kiest voor een leuke mail en je krijgt daar vervolgens een positieve reactie op, kan je ervoor kiezen om alsnog een flirt te sturen. Met iets meer vertrouwen kan het echte online flirten dan beginnen.

Flirt, maar met mate

Het is overigens niet aan te raden om – zeker in de beginfase – te veel te flirten. Dit kan namelijk nogal drammerig overkomen. Je wilt uiteindelijk toch dat die ander je ziet als een ontspannen en betrouwbaar persoon. Het is belangrijk om tijdens het online flirten altijd met een vrolijke dosis humor de ander te benaderen.

Zorg dat je een beetje mysterieus bent, geef ook complimentjes, maar niet te veel. Speel in op wat de ander doet en zegt, en probeer daar een interessante draai aan te geven via jouw flirts. De ander waardeert het zeker als diegene merkt dat je naar hem of haar luistert. Online flirten is super leuk als je positieve reacties krijgt, doe er je voordeel mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *