Online dating tips voor mannen

Online daten is niet voor iedereen even eenvoudig. Het vergt nogal wat van je inlevingsvermogen. Je kunt de ander vaak – zeker tijdens die spannende eerste berichtjes – niet zien. Het is een spel van aftasten, een beetje plagen en vooral heel veel zoeken en praten. Het mooiste moment komt als jullie beiden een klik hebben en meer van elkaar leert kennen.

Gewoon doen: online dating tips voor mannen

Om je te helpen een gave partner te vinden die alles heeft wat jij zoekt, hebben we hieronder een aantal online dating tips voor mannen op een rij gezet. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over de manier waarop je het aanpakt. Lees je mee?

De belangrijkste wet

Er bestaat zoiets in de literatuur over dating een concept als ‘De wet van de rook en spiegels’. Dit is een regel waar je je altijd aan zou moeten houden. Bekijk de slechtste foto van iemand die je wel ziet zitten. Vraag jezelf vervolgens af of je die persoon nog steeds zo leuk vind. Als het antwoord daarop volmondig ‘ja’ is, dan moet je ervoor gaan. Als je licht onpasselijk wordt, moet je door. Volgende vrouw graag! Dit zijn dé online dating tips voor mannen.

Wees alert

Op veel datingsites kan je zien welke vrouwen er op jouw profiel hebben gekeken. Het feit dat ze niet reageren betekent niet eens zo heel veel. Vrouwen laten zich tenslotte liever veroveren dan dat ze zelf veroveren. Het feit dat ze op je profielpagina gekeken hebben is al een goed teken. Benader een leuke vrouw die dat heeft gedaan. De kans is groot dat ze positief reageert. Groter dan als je in het wilde weg ‘vreemden’ gaat benaderen.

Bewaar de details voor later

Vertel wat over jezelf. Wees daarbij specifiek en verrassend. De meeste vrouwen vinden het echter wel prettig en spannend als je niet alles vertelt. Mysterie doet leven: zeker in de datingwereld. Probeer daar altijd eerlijk bij te blijven. Deze online dating tips voor mannen helpen je daar bij.

Als je van voetballen houdt, maar een knappe vrouw waar je een berichtje naar hebt gestuurd zegt daar absoluut niet van te houden, breng het dan anders, met een knipoog. Vraag waarom ze het niet leuk vind en vertel vervolgens dat jij haar graag een keer zou laten zien hoe gezellig het wel niet kan zijn. Online dating tips voor mannen zijn soms helemaal niet zo moeilijk.

Spellingfouten en andere gekkigheidjes

Je Nederlands is niet zo goed. Je hebt moeite met foutloos schrijven van je eigen profiel. Laat het dan door een vriend nakijken. Niets zo vervelend als een profiel dat niet lekker weg leest omdat er zoveel fouten inzitten. Vrouwen accepteren je mindere punten zeker, maar leg ze er niet te dik bovenop;-).

De kiekjes

Trouwens, plaats een paar leuke foto’s van jezelf, maar liever geen foto’s waar ook vrouwen op staan. Zelfs al is het je zus, het kan een verkeerd beeld geven. De meeste vrouwen willen jou helemaal voor zichzelf.

Online dating tips voor mannen: wees actief

Tot slot: wees actief met je profiel. Doe een regelmatige update, verander eens een foto en stuur eens een berichtje op z’n tijd naar een mogelijke partner. Kijk welk type profiel de meest geschikte reacties oplevert. Voor je het weet heb je een fantastische date.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *