Leeftijdsverschil in relatie een probleem?

Sommige mensen voelen zich aangetrokken tot de andere sekse met een groot leeftijdsverschil. Zij preferen een relatie of date met een ouder of juist jonger iemand. Dit is vaak persoonlijke voorkeur een er zijn veel redenen te bedenken waarom mensen dit juist prettiger vinden. Het is geheel afhankele van de persoon zelf en zijn leefsituatie.

Leeftijdsverschil in een relatie voor vrouwen

In de meeste gevallen voelen vrouwen zich vaker aangetrokken tot oudere mannen. Dit kan verklaard worden doordat vrouwen eerder “volwassen” zijn dan mannen. Vrouwen zoeken dus sneller een man die iets ouder is om zo op gelijk niveau te zitten. Natuurlijk geld dit niet voor alle vrouwen, er zijn ook vrouwen die juist vallen op jongere mannen.

Relaties met een leeftijdsverschil kunnen prima werken voor beide partijen. Echter voor sommige vrouwen is het lastiger om een relatie te onderhouden met een jonger iemand. Aangezien de man minder ver is in zijn ontwikkeling kan dit aanvoelen als een eigen kind in plaats van een partner. Vrouwen zoeken een soulmate en niet iemand waarvoor gezorgd moet worden. Ze willen partner zijn en geen moeder. Vrouwen zoeken een gelijwaardig iemand, iemand waar ze zich goed bij voelen. Of de man ouder of jonger is ligt geheel aan persoonlijke voorkeur.

Leeftijdsverschil in een relatie voor mannen

Ook voor mannen geldt dat een leeftijdsverschil aantrekkelijk kan zijn. Het kan zo zijn dat ze juist een jonger of juist oudere vrouw zoeken.
Sommige mannen zoeken vrouwen die op het zelfde niveau zitten al zij zelf. Uit bovenstaand stuk tekst wordt al gauw duidelijk dat bijna altijd de vrouw in dit geval een stuk jonger is dan zij. Mannen voelen zich een stuk zekerder en meer “man” als de vrouw op het zelfde niveau zit. Zo hebben ze een grotere rol van betekenis in de relatie.

Het spreekt voor zich dat het lastig wordt om als man sterk over te komen als de partner in denkwijze op een hoger niveau zit. Het kan ook andersom, dat de man het juist prettig vind om een oudere vrouw als partner te hebben. Zij zoeken meer het moederlijke type. Ook vinden ze het zelf logisch dat ze dan wat minder volwassen zijn; bijna een vrijbrief. Deze mannen laten zich graag verzorgen.

Leeftijd is maar een nummertje

Voor sommige mensen speelt leeftijd helemaal geen rol. Ze daten met het andere geslacht puur op basis van hun gevoel en aantrekkingskracht. Zo kan het voorkomen dat deze mensen pas na de 3e date te weten komen hoe oud hun date eigenlijk is. Voor hun is dit echter geen probleem… leeftijd speelt immers geen rol.

Zo kan het voorkomen dat relaties met een groot leeftijdsverschil de gelukkigste relatie is. Dit is logischerwijs te verklaren dat ze zich laten leiden door hun gevoel en niet door “de maatschappij”. Ze vallen op een persoonlijkheid en aantrekkingskracht en trekken zich niets aan van wat de buitenwereld ervan vind. Dankzij deze open mindedheid zullen ze veel gelukkiger zijn in hun keuzes. Leeftijd is immers maar een nummertje.

Wat werkt voor jou?

Iedereen is anders, iedereen is uniek en iedereen heeft andere voorkeuren. Wellicht is het zelfs verstandig om te daten met verschillende leeftijdscategorien om jouw voorkeur achteraf te bepalen. Zeker als je nieuw bent in de datingscene kom je er zo snel achter wat goed bij jou past. Als je dan aan een serieuze relatie begint is je kans op geluk vele malen groter. Je weet immers al wat je zoekt…

Conclusie leeftijdsverschillen

Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat leeftijd niet bepaald of je gelukkig wordt of niet. Je gevoel moet hierin leading zijn. Is de vrouw/man waar je zo gek op bent toevallig 10 jaar jonger/ouder, waarom zou dit dan een probleem moeten zijn als je elkaar gelukkig maakt.

Onze conclusie: Leeftijd is maar een nummertje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *