Ken jij de basis datingprincipes?

Daten is iets dat erg persoonlijk en individueel is. Er bestaan eigenlijk geen standaard regels of omstandigheden die gelden tijdens het daten. Elke persoon is anders en elke date is verschillend. Er zijn echter wel een aantal richtlijnen en basis idealen die je erbij kunnen helpen als je de datingwereld binnenstapt.

Kan jij je woorden vinden?

Je moet in staat zijn om een gesprek te kunnen voeren met mensen. Als je niet met iemand kunt praten, dan kun je ook niet succesvol zijn tijdens dates. Het is noodzakelijk dat je tenminste een basisgesprek kunt voeren. Dit betekent niet dat je gelijk heel je hart en ziel moet uitstorten bij de ander. Een basisgesprek is al genoeg om iemands aandacht bij jou als persoon te houden.

Eerlijkheid duurt het langst

Eerlijkheid is een erg belangrijk aspect van het daten. Als je niet in staat bent om eerlijk te zijn tegen jezelf en tegen die mensen waarmee je in contact komt, dan kom je uiteindelijk nergens. Het zal uiteindelijk alleen maar averechts werken als je niet eerlijk bent. Eerlijk tegen jezelf zijn is net zo belangrijk als eerlijk zijn tegen anderen.

Weet wat je wilt!

Je moet precies weten wat je van bepaalde situaties verwacht en wat je wilt dat er uit een date voortkomt. Als je valse hoop of onrealistische voorstellingen hebt, komt je uiteindelijk nergens. Het is dan al gedoemd te mislukken voordat het echt gestart is. Kijk naar je binnenste en bepaal wat je wilt voordat op zoek gaat naar iemand om mee te daten.

Kies een goede plek om te daten!

Wees specifiek en kieskeurig over de plek waar je afspreekt. Bars en nachtclubs zijn slechte plekken om mensen te ontmoeten. De meesten die zich hier bevinden zijn reeds onder invloed van alcohol waardoor je niet ver komt. Ze zijn verzwakt en niet in staat om een relatie aan te gaan, laat staan een simpele date.

Je kan een date met iemand afspreken, terwijl zij het de volgende ochtend al weer vergeten zijn. Of, je kunt dronken raken, waardoor je slechte keuzes maakt. Dit kan tot verschillende problemen leiden. Het is het beste om zulk soort situaties koste wat kost te ontwijken. Als je toch naar een bar of een nachtclub gaat, dan zou het niet moeten zijn om iemand voor een date te leren kennen, of om een relatie te beginnen.

Take it easy….

Als je met daten begint, is het belangrijk om alles langzaam aan te gaan. Je wilt je niet overhaast ergens in storten en uiteindelijk iets heel moois kapot maken. Neem alle tijd en leer de persoon goed kennen waarmee je je tijd doorbrengt.

Neem het zoals het komt

Ga niet pushen om meer uit een relatie te halen dan mogelijk is. Je zult allebei merken wanneer de tijd rijp is. Je kunt gedachtes uitwisselen en gevoelens delen, en je kunt met elkaar communiceren en praten over de volgende stap in je relatie. Als je allebei gelukkig bent en als alles goed gaat, dan is er geen reden om een stap sneller te gaan dan je eigenlijk wilt. Als de relatie goed loopt, gaat niemand ergens anders heen en zul je bij elkaar blijven, ongeacht wat er gebeurt.

Zoals je kunt zien zijn de basisprincipes van het daten een kwestie van gezond verstand en mensen behandelen op een manier waarop jij ook behandeld wilt worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *