Is liefde op het eerste gezicht mogelijk?

Veel mensen geloven in liefde op het eerste gezicht. Sommige van ons hebben dit zelf ervaren en zijn direct verliefd geworden bij de eerste ontmoeting. Iedereen verschilt van mening of het mogelijk is om iemand te ontmoeten en direct te weten of dit een relatie voor het leven is, kortom: Liefde op het eerste gezicht. Helaas kunnen we dit niet meten. Er zijn geen onderzoeken gedaan en er is dus geen informatie voorhanden om te bewijzen of liefde op het eerste gezicht mogelijk is. Hierdoor gaat het meer om de persoon zelf. Geloof jij in liefde op het eerste gezicht?

Wat is nou liefde op het eerste gezicht?

Liefde op het eerste gezicht houdt in dat je direct bij de eerste connectie met elkaar emotionele gevoelens ervaart. Er hoeft nog geen woord gewisseld te zijn. Je ziet de persoon in kwestie en je hebt direct het gevoel dat je dicht bij hem of haar wilt zijn. Deze gevoelens gaan niet zomaar weg. Als het echt “meant to be” is, dan is er domweg geen manier om jouw gevoelens te doen verdwijnen.

Ook al noemen we het liefde op het eerste gezicht, het is niet in alle gevallen zo dat hier liefde bij komt kijken. Er is echter wel altijd een sterk emotionele band aanwezig die je voelt. Of het nou liefde, lust of verlang is… je weet dat er iets gaande is tussen jullie als je dit ervaart. Al deze vormen noemen we liefde op het eerste gezicht. Liefde op het eerste gezicht kan de opstap zijn naar een langdurige relatie.

Je hoort het in het dagelijks leven steeds meer. Kijk bijvoorbeeld is naar de reclames van datingsites. Je ziet altijd koppels die direct verliefd zijn op de eerste date. Sommige gaan er nog wat verder in en vertellen ook daadwerkelijk in hun reclames dat liefde op het eerste gezicht veel dankzij hun site voor komt.

Sommige leven nog een lang en gelukkig leven met elkaar en blijven verliefd. Het interessante aan deze mensen is dat ze in eerste instantie foto’s hebben gezien van de ander op het internet. Is het dan nog wel liefde op het eerste gezicht? Veel mensen geloven erin dat als je direct voor een foto valt dat dit liefde op het eerste gezicht is en het dus bestaat.

Emotionele gevoelen voor iemand ontwikkelen kan overal, op elk tijdstip gebeuren. Het kan zo zijn dat je over straat loopt en je loopt langs iemand waar je direct gevoelens voor ontwikkeld. Enkel en alleen door hem/haar te passeren. Of op je werk bijvoorbeeld als een collega, klant of verkoper langs je loopt. Ditzelfde kan gelden als je profielen aan het bekijken bent op een online dating site. Al deze scenario’s hebben potentie voor liefde op het eerste gezicht en dus de ware te vinden. Er zijn hier geen regels voor…. het is een gevoel. Een gevoel wat je niet kan negeren. Het overkomt je.

Er zijn veel boeken en artikelen geschreven over liefde op het eerste gezicht. Geen van deze mensen zijn expert hier in. Het enige wat ze doen is hun logica uitleggen en hun kennis met je delen. Sommige van deze schrijvers beweren dat ze het zelf meegemaakt hebben en het daardoor beter kunnen beschrijven.

Conclusie liefde op het eerste gezicht

Of je dit allemaal moet geloven…. dat laat ik aan jou over. Naar mijn mening overkomt het je, of het overkomt je niet. Laat dit gewoon lekker op je afkomen. Liefde op het eerste gezicht kan je niet afdwingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *