Internet dating: voor iedereen

Het vinden van een partner is altijd spannend en dikwijls ook nog eens hartstikke leuk. Je leert jezelf goed kennen op de momenten dat je alles uit de kast moet halen om die ‘speciale ander’ te versieren. Internet dating geeft een hele nieuwe dimensie aan deze ‘veroveringstactieken’.

Online dating creëert een geheel nieuw speelveld, met volop kansen voor de mannen en vrouwen die bereid zijn de sprong in het diepe te wagen. Ongeveer een derde van de singles in Nederland met internettoegang heeft weleens geprobeerd om via internet dating een partner te vinden.

Internet dating: volledig ingeburgerd

Er bestaan een aantal vooroordelen over internet dating. Zo zouden de mensen die dat doen bijvoorbeeld in het echte leven geen partner vinden. Dit lijkt echter in tegenspraak met de realiteit. Steeds meer mensen – vooral jongeren – doen aan internet dating en er lijkt dan ook geen stigma meer op te rusten. Mensen die via internet hun partner zoeken, lijken juist gemiddeld socialer en meer zelfvertrouwen te hebben, blijkt uit diverse onderzoeken.

Nieuwe opties

De meeste mensen gebruiken online dating dan ook niet omdat ze bang voor sociale situaties, maar omdat ze verhuisd zijn naar een nieuwe stad en andere mensen willen leren kennen. Het komt ook regelmatig voor dat een relatie uitgaat en de persoon toe is aan een nieuwe start, buiten de gebruikelijke comfortzone.

Prachtige kans

Het online vinden van een partner begint vaak met het opzetten van een profiel bij een datingwebsite. Uit onderzoek blijkt dat een goed, uitgebreid profiel met foto’s veel meer kans van slagen heeft dan een profiel met weinig inhoud.

Een ander vooroordeel dat internet daters veel over zichzelf liegen blijkt ook wel mee te vallen. Er wordt het meest gelogen over het gewicht en de lengte van de persoon. De marges vallen echter reuze mee. Het blijft wel verstandig om altijd goed op te letten voordat je besluit om het contact met iemand van het internet te intensiveren.

Bij internet dating blijkt ook vaak dat tegenpolen elkaar niet echt aantrekken. Mensen zoeken vooral andere mensen die bij hun karakter en voorkeuren passen. Een belangrijke tip is dat je de berichtjes – zeker in het begin – kort moet houden. Verschillende onderzoeken tonen aan dat langere berichten niet of nauwelijks bijdragen aan een grotere slagingskans.

Gevoelens

Gebruik trouwens in die berichtjes veel woorden en zinnen die aan het ‘gevoel’ raken. Op het moment dat je zintuigen prikkelt door ze te benoemen, ‘Ik rook de zilte geur van de zee op dat prachtige strand’, werden de gesprekken leuker en dus ook beter. Het is grappig om te zien dat internet dating uitnodigt tot een grotere diversiteit onder de koppeltjes. Kennelijk is het internet onpartijdiger dan in het echt, want mensen van veel verschillende achtergronden weten elkaar gemakkelijker te vinden dan normaal gesproken het geval was.

Internet dating is hip en populair, dat blijkt uit de enorme hoeveelheid aanmeldingen die de datingsites elke dag weer krijgen. Het is aan jou om de perfecte partner te vinden, met een kleine beetje hulp van de sites natuurlijk. Wil je ook gauw een partner vinden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *