Hoe werkt een datingsite?

Er zijn miljoenen singles in Nederland waarvan de meeste ondertussen wel enige ervaring hebben met online dating of tenminste iemand kennen die het wel eens hebben geprobeerd. Het vinden van een partner online is voor veel mensen een interessante optie. Vanachter je luie bureaustoel kan je eenvoudig langs de duizenden profielen scrollen van mensen die net als jij op zoek zijn naar de liefde.

Als zoveel mensen internet daten al eens geprobeerd hebben, hoe succesvol zijn die datingsites dan? En hoe werkt een datingsite eigenlijk?

Hoe werkt een datingsite?

Om een leuke partner – man of vrouw – te vinden moet je natuurlijk wel de juiste attitude hebben. En snappen hoe een datingsite werkt. Om te beginnen vul je een profiel in. Hier plaats je een of meerdere mooie foto’s van jezelf zodat je eerste indruk altijd de beste is! Vervolgens ga je aan de slag met jezelf neerzetten in de ‘markt’.

De datingmarkt

Hoewel veel mensen het liever niet als een echte markt zien waar veel goederen voor lage prijzen over de toonbank gaan, is het wel aan te raden om de ‘datingmarkt’ als een markt te benaderen. De beste producten – lees leukste profielen – zullen op de datingsites de meeste aandacht krijgen. Met een mooi profiel kom je je veel sneller in contact met een knappe man of vrouw.

Verschillen in de liefde

“Hoe werkt een datingsite?” is een veelgehoorde kreet bij vooral de wat oudere doelgroepen. Maar vergis je niet; ook bij jonge mensen duurt het soms eventjes voordat ze de website helemaal doorhebben. Zo zijn er tientallen Nederlandse sites die allemaal net even wat anders werken. Er zijn sites speciaal voor ouderen, hoogopgeleiden, homoseksuelen en bepaalde etnische groepen. Dit maakt dat je nog sneller een partner vindt zonder door die berg profielen te bladeren waar je toch weinig kansen ziet.

Daten is niet zo eenvoudig

De vraag “Hoe werkt een datingsite?” is een goede vraag. Je kunt er wel eens niet uitkomen, iets niet snappen. Op dat moment hebben de beste sites een deskundige helpdesk tot hun beschikking die jou helpen de problemen op te lossen.

Behalve de opvallende dingen die je wel en niet moet doen op een datingsite; een profiel aanmaken, een verhaal over jezelf vertellen, actief meedoen in bijvoorbeeld de chatsessies, zijn er ook de onuitgesproken regels – de mores – die door veel mensen op de sites worden aangehouden.

Hoe werkt een datingsite nou echt?

Enkele voorbeelden van de ongeschreven regels zijn dat je bijvoorbeeld niet honderden dezelfde berichtjes stuurt naar verschillende personen, dat je niet door blijft drammen als de ander geen interesse heeft, en dat je alles niet te persoonlijk moet nemen. Er zijn nou eenmaal honderden, duizenden mensen actief op de sites, en dat betekent dat er genoeg keuze is.

De liefde wacht…

Het kan gewoon wel eens voorkomen dat de ander jou niet zo ziet zitten. Gelukkig kan je op veel websites chatten, berichten sturen en zien of de ander op jouw profiel is geweest. Als dat meer dan eens is gebeurd, schroom dan niet om een leuk berichtje te sturen! Wie weet heb je beet bij een hele knappe dame of man.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *