Hoe weet je of de klik er is op een date?

Stel je gaat op date met iemand en jij denkt dat de date perfect verloopt. Je hebt het idee dat de klik er is. Als de date voorbij is hoor je vervolgens nooit meer van de ander. Je zit dan met het gevoel “waar ging het mis?”. Dit wekt onzekerheid en frustratie op. Je weet niet waarom de klik niet wederzijds is en wat de reden hiervoor is. Dit maakt de situatie nog net even erger. Uiteindelijk ga je bij jezelf te rade wat jij verkeerd gedaan hebt.

Bovenstaande alinea komt helaas vaak voor. Gelukkig is hier wel een oplossing voor. Er zijn namelijk signalen waar je op moeten letten om erachter te komen of de klik wederzijds is en belangrijker nog, je weet direct of er “toekomst” zit in deze date.

Let op lichaamstaal

Lichaamstaal zegt veel meer dan gesproken taal. Wees hier dus alert op!
Let goed op hoe jouw date regeert tijdens conversaties. Let vooral op het oogcontact. Als jouw date geinteresseerd is in je, dan zal hij/zij je aankijken. Spreekwoordelijk gezegd zijn de ogen de spiegel van de ziel. Als je goed op de ogen let van jouw date, dan kom je er gauw achter of hij/zij oprecht interesse in je heeft en hoe hij/zij zich erbij voelt.

Let op gebaren

Let ook op of je date jouw gebaren nabootst. Dit klinkt wat gek, maar dit gebeurt onbewust… uit gewoonte dus. Als jij iets doet wat jouw date aantrekkelijk vind, dan is de menselijke reactie automatisch dat we dit kopieren. Kortweg gezegd; hoe meer jouw date je kopieert des te meer interesse je dat in je heeft.

Als iemand jouw gebaren kopieert of voorover leunt tijdens de conversatie, dan zijn dat signalen dat er een klik is. De date wordt dus als leuk ervaren! Hetzelfde geldt voor knikken en kantelen van het hoofd op het moment dat jij spreekt. Deze signalen geven aan dat je date aandachtig aan het luisteren is.
Aan de andere kant; Als jouw date bijvoorbeeld met de armen over elkaar gaat zitten, dan betekend dit precies het tegenovergestelde. Armen over elkaar staat gelijk aan een defensieve houding volgen psychologische onderzoeken. Als jouw dat dus met de armen over elkaar gaat zitten, dan weet je dat er iets niet in de haak is.

Flirten herkennen.

Er zijn vele verschillen tussen flirten en faken. Als jij het verschil kan zien tussen deze 2, dan kan je je instellen op waar de date naartoe gaat.
Als je date langduring oogcontact met je zoekt, met regelmaat glimlacht en zo nu en dan bijt op zijn/haar lip of subtiel de lippen aflikt bij een aanraking, dan mag je ervan uitgaan dat dit oprechte gevoelens zijn. Een goed teken dus.

Dates die veel bezig met kleding of hun haar goed doen/aanraken vinden het belangrijk dat ze goed voor de dag komen. Ook komt bij vrouwen vaak voor dat ze hun benen kruizen/on-kruizen. Mannen daarentegen gooien de borst vooruit om te flirten. Ook dit zijn goede tekenen..

Het einde van de date

Ook het einde van de date is erg belangrijk. Hou goed in de gaten hoe de ander zich gedraagt bij het afscheid nemen. Als jouw date bijvoorbeeld meeloopt tot de voordeur in plaats van doei zegt op de stoep, dan is dit een teken van respect en bescherming. Wederom een goed teken. Ook geeft het aan dat de persoon tot het einde van de date bij je wilt zijn en je nogmaals wilt ontmoeten. Hij/zij laat zien dat ze voor je zorgen tot je veilig bent. Uiteraard komt die vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Mannen zijn nou eenmaal beschermend voor vrouwen van karakter.

Conclusie

Laten we eerlijk zijn. Ervoor zorgen dat je deze signalen oppikt betekent het verschil tussen weten of niet weten of de klik wederzijds is. Dit maakt het verschil tussen verdrietig zijn of je erbij neerleggen dat de klik er niet is. Ook maakt dit het verschil of je je best moet doen een vervolgafspraak moet maken of dat je beter verder kan gaan met je leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *