Gezellig op een chat date

Je hoeft gelukkig geen cursus te volgen om te snappen dat daten best moeilijk kan zijn. Daten draait immers om emoties en gevoelens. De mooiste momenten in een mensenleven hebben altijd te maken met emoties. Bij een date wil je je van jouw beste kant laten zien, maar het is niet altijd even gemakkelijk om dat op een normale manier aan de ander duidelijk te maken – zeker als je de ander ook nog eens heel leuk vindt.

Chat date: houd het simpel

Een chat date is het logische vervolg van de eerste, voorzichtige online kennismaking. Op deze manier kan je elkaar al een beetje leren kennen voordat je de ander in het echt ziet. Misschien kan je zelfs met een webcam erbij elkaar al aanschouwen, terwijl je druk naar de juiste woorden zoekt.

Door het online daten komt het steeds vaker voor dat mensen elkaar pas voor de eerste keer in het echt zien op een date. Daarvoor is regelmatig al het een en ander aan informatie uitgewisseld, maar een aanraking of blik is met geen mogelijkheid na te bootsen op het internet. Daarvoor moet je toch echt de deur uit.

Bereid je desnoods voor

Voordat je in het echt met de ander afspreekt heb je regelmatig al contact gehad over van alles en nog wat. Wat vraag je aan elkaar op zo’n eerste chat date? Als jullie beiden gebruik maken van een webcam is het verstandig om er een beetje actief bij te zitten. Ga rechtop zitten en zorg dat je een leuk overhemd of T-shirt aanhebt. Een kleurtje doet het altijd goed op de webcam. Op de chat date merk je algauw of het al dan niet klikt.

Een speelse opmerking over het haar of de make-up van de ander doet het ijs dikwijls al snel breken. Mensen die het moeilijk vinden om vragen te stellen kunnen van te voren al een lijstje maken met vragen die ze graag willen stellen. Oudere mensen die nog enige moeite hebben met het principe van online daten kunnen zich goed laten voorlichten door vrienden of familie.

Chat date gehad: de ontmoeting

Een goede tip is om het gesprek altijd luchtig en met humor te benaderen. De date verloopt namelijk het best als je op je gemakt bent. De ander voelt dit aan en reageert op soortgelijke wijze. Mensen spiegelen namelijk elkaars gedrag. Probeer ook door te vragen op de dingen die belangrijk zijn voor je datepartner en laat merken dat je in het aanlooptraject goed naar hem of haar geluisterd hebt. Veel mensen waarderen het als ze merken dat je de moeite hebt genomen om je in hun te verdiepen.

Datingsite helpt je

Een chat date en – hopelijk – het goede vervolg, krijg je pas op het moment dat je actie onderneemt om die ene, speciale persoon te vinden. Je kan nog zo leuk zijn, maar het gebeurt niet al te vaak dat je ineens via de mail wordt benadert wordt door een knappe vrijgezel. Een datingsite geeft je de mogelijkheid om snel, veilig en betrouwbaar via een bestaand kader dat erop gericht is om mensen aan elkaar te koppelen, iemand te vinden. Een prima keuze als je ook zo benieuwd bent naar het fenomeen ‘chat date’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *