Een contactadvertentie schrijven

Een contactadvertentie schrijven is – als je weet wat je doet – heel eenvoudig. Er zijn hele boeken over wat de beste manier is om jezelf te ‘verkopen’, want dat is het uiteindelijk. Je probeert jezelf op een zo positief mogelijke manier in de etalage te zetten en dan hoop je dat die knappe voorbijganger iets in je ziet zitten. Met de juiste adviezen en een paar nuttige tips, komt jouw contactadvertentie levendig en up-to-date over.

Een contactadvertentie schrijven? Verkoop jezelf

Een leuke contactadvertentie schrijven gaat stapje voor stapje. Als je met de belangrijkste basisfeiten over jezelf komt, en die op een leuke manier weet te verpakken – zodat je het beste van jezelf laat zien – schrijf je de perfecte advertentie. Het is dan alleen maar afwachten op de reacties die je ongetwijfeld krijgt.

Allereerst moet je het forum kiezen waarop je jou advertentie wilt plaatsen. Kies een site die aansluit bij jouw belevingswereld en karakter. Er moeten uiteraard genoeg mogelijke partners de site bezoeken.

Als tweede zorg je dat alle informatie over jezelf die je belangrijk vindt, en waar de ander wat aan heeft, opschrijft. Doe dit kort en bondig, met hier en daar een kwinkslag. Indien je een alias (nickname) gebruikt, maak die dan een beetje opvallend zonder helemaal overboord te gaan. Een naam als ‘Sprankelende Yvonne’ zal wellicht beter aanslaan dan ‘Bonte Berry4532’.

De foto’s

Bij een contactadvertentie schrijven komen een heleboel dingen kijken waar je misschien niet meteen aan dacht; een paar grappige tips als je bij de advertentie gebruik maakt van een of meerdere – belangrijke – foto’s:

  • Vrouwen krijgen meer reacties als ze oogcontact op de profielfoto maken
  • Mannen kregen de meeste reacties als ze iets verder weg van de camera stonden, zonder – opvallend – te glimlachen
  • Foto’s die tot de langste online gesprekken leidden waren foto’s met: een dier, op een interessante locatie, actiefoto’s
  • Foto’s die het minst uitnodigden tot het voeren van gesprekken waren: in bed, met vrienden, en bij het nuttigen van alcohol

Doe je voordeel met deze tips en probeer op een sprankelende manier duidelijk te maken dat jij degene bent die ze zoeken.

Een contactadvertentie schrijven? Maak het persoonlijk!

Beschrijf jezelf door je persoonlijkheid te laten zien in de tekst en de manier waarop je schrijft. Laat algemene uitspraken achterwege. Het is leuk om te schrijven dat je van muziek houdt, maar het is misschien nog beter als je zegt dat je van de Rolling Stones houdt en waarom dat zo is. Misschien kan je zelfs een quote van Mick Jagger geven waarmee jij jouw levensmotto meteen toont. Hiermee zorg je voor een verfrissende en verrassende tekst, waardoor de lezer verder wil lezen.

Probeer ook altijd eerlijk te zijn over wie je bent, zonder daarbij in het negatieve te vervallen. Een contactadvertentie schrijven moet immers wel leuk blijven. Als je bijvoorbeeld heel ongeduldig bent, kan je ervoor kiezen om dat te omschrijven als ‘druk in de omgang’.

Wat zoek je zelf?

Een contactadvertentie schrijven kan niet zonder te vertellen waar jij naar op zoek bent. Leg kort en duidelijk uit wat voor type je zoekt, welke hobby’s hij of zij het liefst beoefent en hoe die persoon er idealiter uitziet. Stel weinig of geen eisen, dat schrikt af, al kun je vanzelfsprekend altijd op een vriendelijke manier vermelden dat je niet op zoek bent naar een bepaald type. Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *