De relatietest

Een van de moeilijkste dingen in het leven is een relatie opbouwen met iemand en daar vervolgens heel lang bij te blijven. De mens kan zowel een monogaam als polygaam wezen zijn, en het is niet zomaar gezegd dat je aan alle verleidingen weerstand kunt bieden, zeker niet als je eigen relatie niet zo lekker loopt.

Een relatietest helpt

Het is begerenswaardig hoe sommige stellen tientallen jaren bij elkaar blijven en zichtbaar nog veel van elkaar houden. Het is van te voren moeilijk in te schatten of een relatie standhoudt. Er zijn echter wel steeds meer sites die proberen met een relatietest uit te vinden of jullie voor elkaar voorbestemd zijn. Een garantie voor succes is het natuurlijk nooit, maar als alles lijkt te kloppen, is de kans uiteraard wel wat groter.

Meten is weten

In de datingwereld willen mensen steeds meer een profiel van de ander hebben, waarop ze hun keuze kunnen baseren. Dit zorgt voor een behoefte aan objectieve metingen die iets kunnen zeggen over de geschiktheid van een partner in de combinatie met de ander.

Persoonlijkheid

Aan de hand van een persoonlijkheidstest worden vaak vragen gesteld en inzichten verworven over hoe een bepaald iemand is, en dat wordt vervolgens vergeleken met de persoonlijkheidstest van de ander.

Succes

Een succesvolle relatie hangt van zo ontzettend veel factoren en eigenschappen af, dat het moeilijk is om ze allemaal te doorgronden. Daarnaast zijn er nog allerlei dingen waar je helemaal geen invloed op hebt, of kunt voorzien. Zo kan je je voorstellen dat een traumatische gebeurtenis zorgt voor een situatie waar een of beide partners anders reageren en doen dan ze vroeger deden.

Wat een ‘succesvolle’ relatie is, verschilt ook per persoon. Voor sommige mensen is dat heel lang bij elkaar blijven, terwijl anderen de kwaliteit van de relatie gedurende die tijd belangrijker vinden dan puur de lengte. Ook dat zijn dingen die uit een relatietest naar voren komen.

Botsende karakters

Vaak trekken tegenpolen elkaar aan en lijkt op die manier de spanning in de relatie gewaarborgd. Het is echter vaak zo dat hierdoor juist ook tegenstelling ontstaan. Het is dan weer afhankelijk van het karakter van de beide geliefden of ze deze tegenstellingen overwinnen voor hun relatie. Dit kan in de relatietest vaak al wel goed worden ingeschat.

Lieverdje

Een lief, bescheiden karakter van de een kan voor irritatie zorgen bij de extraverte ander. Tegelijkertijd kunnen twee dezelfde karaktertypen ook juist heel erg met elkaar botsen; als ze bijvoorbeeld allebei heel erg koppig zijn.

Proberen waard

Een relatietest maakt in den beginne duidelijk wat je aan elkaar hebt en waar de gevaren liggen. In die zin is het een handig hulpmiddel om problemen voor te zijn. Met een relatietest kan je dan ook goed bekijken of en op welke wijze jullie geschikt voor elkaar zijn. Probeer het eens uit en bespreek de resultaten; jullie leren in elk geval veel van mekaar, dat is al pure winst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *