De beste online dating tips

Je hebt hem of haar gevonden! De beste, leukste en bovenal knapste partner die er op het internet te vinden is. Nu moet je alleen die ander nog overtuigen van je goede bedoelingen. Het is niet eenvoudig om op de digitale snelweg je toekomstige partner ervan te overtuigen dat jij de ware bent. Daar gaat flink wat tijd inzitten, en dan nog is het maar de vraag of die ander net zo verliefd op jou wordt.

Online daten heeft vele mooie, maar ook wat mindere, kanten die hieronder besproken worden. Een paar goede online dating tips kunnen je helpen om het spannende proces soepel en plezierig te laten verlopen. De volgende online dating tips zijn voor jou!

Maak het internet niet je enige ontmoetingsplek

Misschien wel de belangrijkste van de online dating tips is om na verloop van tijd duidelijk te maken dat je de ander erg ziet zitten en in het echt wil afspreken. Als je elkaar een beetje hebt leren kennen, zal je een volgende stap kunnen zetten om een waardevolle relatie eruit te slepen.

Dit kan super spannend zijn, zeker als je niet al te vaak op deze manier afspreekt. Spreek daarom in een openbare ruimte af en maak van te voren afspraken over hoe lang jullie date zal duren. Op die manier ontwijk je vervelende momenten als het in ‘het echt’ toch niet zo blijkt te klikken.

Let een beetje op

In je zoekproces is het verstandig om eventuele partners te filteren op inconsistenties. Dit betekent in de praktijk dat je mensen met vage achtergronden en onduidelijke profielfoto’s het best kan mijden, of er op zijn minst heel voorzichtig mee om moet gaan. Neem rustig de tijd om te bekijken met wie je een keer gezellig wat gaat drinken of een hapje eten.

Een beetje plagen heen en weer in de chat en eventueel met de mail of telefoon is ook helemaal niet erg. Let er echter wel op dat het niet de overhand neemt. Je hebt de persoon aan de andere kant nog nooit in het echt gezien, en hoewel je hem of haar denkt te kennen, is het afwachten of degene daardoor andere verwachtingen krijgt.

Maak jezelf aantrekkelijk

Iedereen wil op de datingsites het best voor de dag komen. Met de mooiste foto’s en de positiefste verhalen over zichzelf, proberen mensen zich over het algemeen te verkopen. Een van de beste online dating tips is dan ook om je lekker fris en ‘open’ te presenteren. Vooral vrouwen kunnen met make-up en leuke kleren de mannen helemaal gek maken. Dit hoort nu eenmaal bij het datingproces. Als je uitgaat zorg je er toch ook voor dat je goed gekleed en lekker ruikend de deur uitstapt?

Als het uitgaat..

Als je met je datingpartner ervoor hebt gekozen om niet in het begin af te spreken, maar elkaar een lange periode online te spreken, dan moet je rekening houden met heftige emoties als een van jullie beiden besluit dat het ‘uit’ is. Een relatie die online uitgaat, kan net zo pijnlijk zijn als in het echt. Onthoud deze online dating tips daarom ook goed als je besluit een partner via het web te zoeken!

De beste tip

Probeer altijd eerlijk te zijn en de ander met respect te behandelen. Hoeveel online dating tips je ook zult krijgen: als je dit doet is de kans groot dat jullie op een dag afspreken en elkaar nooit meer loslaten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *