Datingsites ervaringen: een positieve toekomst

In het spel van de liefde gaat het om gevoelens die soms al dan niet beantwoord worden. De zoektocht naar pure liefde kent vele obstakels en zijpaden waar je – soms met enige vrees – doorheen moet. Aan het eind van de tunnel wacht hopelijk de ware. Het gebeurt steeds vaker dat het een digitale tunnel is waar je doorheen moet, voordat je jouw geliefde vindt.

De datingsites lopen bijzonder goed en dat is niet verwonderlijk als je je bedenkt dat steeds meer mensen hun heil zoeken op het digitale liefdespad. Hoe dat een enkeling vergaat lees je hieronder, als een aantal deelnemers aan de online liefdescarroussel hun ervaringen deelt met de rest van de wereld.

Doorgaans positieve datingsites ervaringen

De datingsites ervaringen lopen uiteen, maar zijn doorgaans zeer positief. Het valt op dat de datingsites ervaringen niet zo heel erg verschillen, het hangt vooral af van hoe je er zelf instaat. Een positieve blik op de wereld nodigt uit tot een positieve datingervaring.

Om te beginnen is daar Jan, 51 jaar oud. Na een huwelijk van meer dan twintig jaar besloten Jan en zijn vrouw dat het niet langer ging. De kinderen waren de deur uit, en ze hadden elkaar weinig meer te vertellen. Ze gingen scheiden, maar Jan was al snel weer bezig om een nieuwe partner te vinden. Hij besloot om zich op het web te wagen en maakte een profiel aan. Hij gebruikte als profielfoto een vakantiefoto, waar hij alleen op stond. ‘Dat was nog moeilijker dan gedacht,’ aldus Jan.

Schot in de roos

‘Na zoveel jaar met elkaar geleefd te hebben, kom je tot de conclusie dat je nauwelijks foto’s van jezelf hebt, laat staan een leuke,’ aldus Jan. Goede foto of niet, Jan vond binnen een maand een match met wie hij op date ging. Deze verliep ‘leuk en ontspannen, maar was het toch niet’. Een paar weken later bekeek hij het profiel van Corry en was meteen verkocht. ‘Ik schreef een persoonlijke mail naar haar en ze reageerde meteen’. Jan en Corry zijn inmiddels 2,5 jaar gelukkig samen.

Verschillende datingsites ervaringen: Shirley en Simone

Ook Shirley (24) besloot haar geluk te beproeven in de online datingwereld. Haar datingsites ervaringen zijn talrijker. Ze probeerde eerst een paar sites uit, voor ze de juiste vond. Ze kreeg veel berichtjes van mannen en reageerde in het begin niet. ‘Ik vond het eng, al die mannen die interesse toonden.’ Later merkte ze dat ze er meer zelfvertrouwen door kreeg.

Ze ging een aantal keer op date tot ze Joey vond. Met hem was ze een jaar samen, tot het – wegens omstandigheden – helaas uitging. Ze zit dan ook nu weer op de sites om een nieuwe, geschikte partner te vinden. De datingsites ervaringen van Shirley noemt ze overwegend positief.

Beeldschone vrouw vindt nieuwe liefde

Simone (42) was met twee jonge kinderen niet te benijden toen haar man en zij uit elkaar gingen. De positieve datingsites ervaringen van een vriendin deden haar besluiten zich in te schrijven. ‘Ik had twee kinderen en weinig tijd om ’s avonds naar het café te gaan, een ideale oplossing.’ Ze vond in Michael haar nieuwe liefde. Na een rustige verkenningsperiode, besloten ze om het er samen op te wagen. ‘Ik ben blij dat ik het gedaan heb,’ aldus de roodharige schone. Nu vertelt ze zelf ook datingsites ervaringen aan haar nog vrijgezelle vriendinnen.

Ondernemende man zoekt…

Bij John (67) ging het niet vanzelf. Hij was op zoek naar een spontane vrouw van zijn leeftijd die nog veel wilde ondernemen. ‘Ik houd nou eenmaal van dingen doen, anders ga je je zo snel vervelen,’ aldus een lachende John. Na een paar dates met vrouwen die volgens hem te oubollig waren, vond hij in de jongere Petra (57) zijn gelijke. ‘Een prachtvrouw met een ongelofelijke levenslust.’ Deze uiteenlopende datingsites ervaringen laten zien dat liefde op internet ook voor jou heel goed mogelijk is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *