Dating tips: de Do’s en Don’ts op een eerste date

Je hebt je date gevonden via een datingwebsite en de eerste afspraak staat in je agenda. Spannend, maar wat nu? Wij helpen je via onderstaande dating tips met de voorbereiding van je date! Overigens kan je hier tips vinden om van je angst voor eerste date af te komen mocht je daar last van hebben.

Dating tips checklist

 • Ga van huis met de juiste instelling, namelijk positief en goed gehumeurd. Onthoud dat een afspraak leuk moet zijn. Jouw houding en jouw attitude zullen daarvan op grote invloed zijn. Zelfs al klikt het niet, dan kun je nog proberen er het beste van te maken. Het heeft natuurlijk geen zin om het beide niet leuk te hebben.
 • Zorg dat je er verzorgd uit ziet, maar hou jezelf wel in waarde. Daarmee bedoel ik dat je je niet anders voor moet doen dan dat je bent. Wees jezelf zodat je date je leert kennen zoals je daadwerkelijk bent. Het heeft geen zin om je anders voor te doen als je serieus wilt daten. Houd je natuurlijk wel aan de dresscode van de afgesproken locatie. Jouw date zal het prettig vinden als je tijd hebt besteed aan hoe je voor de dag komt.
 • Hou het kort en leuk! Een eerste date is enorm spannend. Zorg dat je het kort houdt. Een goede lunch is hier een goed voorbeeld van. Als je direct aan een 5-gangen diner zit is de kans er dat de date onconfortabel gaat worden. Daarom is een korte date beter. Een tweede date is toch immers zo gemaakt als de klik daar is?
 • Zweetvoeten, slechte adem en rouwrandjes onder de nagels zijn afknappers. Verzorg jezelf dus voordat je op pad gaat. Dit verwacht je toch ook van jouw date?
 • Jij maakt hetzelfde door als je date. Je bent waarschijnlijk zenuwachtig en vind het enorm spannend. Vergeet niet dat je date hetzelfde doormaakt als wat jij doormaakt. Zorg van jouw kant dat je in ieder geval dat je op tijd op je afspraak komt. Mocht je verhinderd zijn door verkeer of openbaar vervoer, laat dan even weten dat je later komt! Daarnaast heb je gelijk een gespreksonderwerp aangezien jullie dit beiden doormaken.
 • Heerlijk, zo’n aperitiefje. Overdrijf echter niet. Overmatig drankgebruik is echt een nono. Jij denkt dat de spanning er op die manier af is, maar de ander zal merken dat je gedronken hebt en zal dit niet op prijs stellen. Je wilt natuurlijk niet overkomen als die jongen/meid die zijn drankgedrag niet op orde heeft.
 • Ik hoef je niet te vertellen dat je interesse moet tonen en niet alleen over je zelf moet praten. Toch is dat best lastig. Luister goed naar je date en haak in op wat zij/hij zegt middels vragen. Zo kom je in ieder geval geïnteresseerd over op je date.
 • Niet iedereen heeft humor. Heb jij dit wel, dan ben je bevoorrecht! Niets breekt het ijs beter dan een ander te laten lachen. Een goede mix van humor en serieuze gesprekken is ideaal voor een eerste date. Let op! Don’t overdo it. Een grapje is leuk, de hele avond alleen maar grapjes is vervelend. Je wilt natuurlijk niet te boek gaan als de persoon die niets serieus kan nemen.
 • Wees complimenteus, maar oprecht. Ook hier geldt weer Don’t overdo it. Wees oprecht bedoel ik daarmee. Iedereen houdt van een complimentje op zijn tijd, maar dan moeten ze wel echt gemeend zijn.
 • Praat over neutrale onderwerpen. Als je het nieuws bij houdt, dan heb je direct al voldoende om over te praten. Vraag daarnaast naar zijn/haar werk, of ze er plezier in heeft, zijn/haar hobbies etc. Stort je niet tever in het gesprek. Praten over voorgaande liefdes kan natuurlijk echt niet. Als de klik er is, dan gaan deze onderwerpen vanzelf over in een verder gesprek.
 • Je kan het nog zo leuk hebben gehad, maar word niet opdringerig wat betreft een vervolgdate. Het is vaak veel handiger om de volgende dag een mailtje te sturen met de vraag of zij/hij interesse heeft om nog een keer af te spreken. Klikt het niet op de eerste date? Wees van jouw kant dan eerlijk en vertel dit. Niets is zo vervelend voor iemand die wel het idee heeft dat er een klik is als aan het lijntje gehouden te worden.

Dating tips – Klaar om te daten!

Zo, wij hebben nu alles gedaan om je te helpen bij je voorbereiding. Wat let je… ga lekker daten en geniet ervan! Met deze dating tips ga je in ieder geval goed voorbereid op stap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *