Blind Date Tips

Blind dates kunnen zenuwslopend zijn en ik weet zeker dat je vele horror verhalen gehoord hebt. Dit hoeft echter niet te gebeuren. Hier zijn 10 tips voor jou om een succesvolle blind date te hebben.

Plan & Bereid Voor.

Een eerste indruk is belangrijk aangezien we een indruk vormen van iemand binnen enkele minuten nadat we elkaar leren kennen. Blind dates zijn hier niet anders in. Jouw eerste indruk zet de toon voor de hele date, dus zorg ervoor dat je bent voorbereidt.

Jezelf voorbereiden
Als we kijken naar uiterlijk, denk dan aan het selecteren van kleding die past bij de date, zoals casual voor een film of misschien iets netter voor een diner date. Draag geen kleren die te veel weggeven, die vreemd of gewoon ordinair zijn. Ga naar de kapper of trim jezelf zodat je er netjes en goed uitziet. Je zou ook aandacht aan je nagels moeten geven(manicures en/of pedicures zijn altijd goed), poets je schoenen, en/of strijk je kleding, mocht het nodig zijn. Ook al lijkt dit voor de hand liggend, zorg dat je een douche neemt, scheert en lekker ruikt. Waar een beetje eau de cologne of parfum sexy kan zijn, overdrijf niet. Denk eraan, je hebt slechts é én kans op een eerste indruk, dus zorg dat het een goede is.

Plan Vooruit, Maar Wees Flexibel
Plan je avond van te voren, maar wees flexibel zodat je jouw plannen makkelijk kunt veranderen. Als je een avond bij een feestje hebt gepland, maar je jezelf realiseert dat je date rustig en tot haar zelf is, waarom probeer je dan geen rustige diner date?

Wie betaald
Als je date er op staat te betalen, is het aan jou om te bepalen of je dit aanbod afslaat of niet. Omdat dit de eerste keer is dat jullie elkaar ontmoeten, is het wellicht verstandig om vanaf het begin al duidelijk te maken dat jij voor de helft betaald, op dit manier zul je minder snel een schuldgevoel hebben.

Blind Date Veiligheid.

Blind dates kunnen leuk en spannend zijn, maar bedenk wel dat dit de eerste keer is dat jullie elkaar ontmoeten. Als jullie door gezamenlijke vrienden gekoppeld zijn, dan kun je wellicht al iets over deze persoon weten en je vrienden kunnen wellicht weten wat voor date het wordt. Als dit niet zo is, dan zou je wat voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Zorg ervoor dat een vriend weet waar je op welk moment zult zijn, samen met de naam van de persoon. Neem ten alle tijde een mobiele telefoon mee als voorzorgsmaatregel. Een andere optie is om de eerste date een “dubbele” date te maken, zodat een vriend met je mee kan komen.

Waar Heen Te Gaan (en wat te doen).

De eerste regel is het kiezen van een openbare plek. Niet alleen is dit veilig met het aantal mensen die er zijn, maar je zult waarschijnlijk relaxter zijn en meer plezier beleven in een openbare plek.

Voor een blind date moet je over het algemeen een standaard diner date doen vermijden. Als de date niet zo gaat als je wilt zit je aan elkaar vast voor de rest van de maaltijd. Hetzelfde geldt voor films en elke andere activiteit die meer dan een uur duurt. Hou de date kort en simpel want als je korte dates planned, kun je er snel onder uit mocht het je niet bevallen. Als je wel interesse hebt, kun je blijven hangen of snel een andere afspraak maken.

Je zou ook moeten denken over de kosten van de date. Het is beter om de date in de lage-tot-middelmatige prijsklasse te houden zodat geen van beide de druk voelt. Dit is vooral belangrijk als é én van de twee voor alle kosten opdraagt.

Wat je ook beslist, doe iets leuks waarbij je plezier kunt hebben en elkaar beter kunt leren kennen.

Een paar goede opties zijn:

 • Ontmoet elkaar voor koffie
 • Een afspraak voor toetjes in de avond
 • Ontmoet elkaar voor lunch tijdens de werkweek
 • Minigolf
 • Bowling

Wat je ook doet, houdt de activiteiten comfortabel, casual, en niet overdreven. Een blind date is niet de tijd om iets nieuws en buitengewoons te proberen of om te gaan bungee jumpen.

De Eerste Ontmoeting.

Kom iets te vroeg en groet de ander vriendelijk en geef hem/haar een hand wanneer hij/zij aankomt. Lach en wees vriendelijk, ook al ben je nerveus. Mannen, wees een heer en open de deur, hang haar jas op, help met haar stoel, etc. Dames, wees vriendelijk en bedank hem als hij iets voor jou doet.

Wees ruimdenkend.

Bedenk wel dat dit een blind date is. Als je te hoge verwachtingen hebt, zul je zeker weten teleurgesteld worden. Stiekem willen we allemaal een knappen, intelligente, grappige date die om komt in het geld. Dat is echter niet realistisch. Wees ruimdenkend en heb geen hoge verwachtingen van je date. Hierdoor kun je relaxed een leuke tijd hebben in plaats van jezelf klaarmaken voor teleurstelling mocht de date niet zo goed gaan.

Wees jezelf.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar relax, relax, relax. Een van de grootste fouten die mensen maken op blind dates is dat ze iemand anders proberen te zijn. Wees gewoon jezelf. Voel geen druk om hakken te dragen als je normaal sandalen draagt. Als je jezelf comfortabeler voelt in een spijkerbroek en trui, neem haar dan niet mee naar een 5-sterren restaurant. Tijdens de date, beantwoord de vragen eerlijk en praat openhartig over jezelf zonder te overdrijven. Je date wil immers weten wij jij bent, niet wie jouw date wilt dat je bent.

Het Maken van een Gesprek.

Een gesprek is zeer belangrijk voor het succes van een blind date. Het opgang brengen en door blijven gaan is essentieel. Denk een aan paar algemene, lichte onderwerpen waar je mee kunt beginnen. Vraag naar haar familie en vrienden. Hou het gesprek licht, maar probeer de ander echt te leren kennen.

Do:

 • Vraag over hem.
 • Vraag naar haar vrienden en familie.
 • Vraag wat hij of zij voor de kost doet.
 • Geef je date een compliment.
 • Vraag naar haar interesses en hobby’s.
 • Praat over muziek, films, eten en kunst.
 • Praat over jezelf (maar niet de hele tijd!)
 • Laat interesse zien in wat hij/zij verteld.
 • Stimuleer het gesprek met ruimdenkende vragen.

Don’ts:

 • Praat over vroege relaties
 • Ga diep in op onderwerpen die de andere persoon niet boeien.
 • Praat slecht over anderen.
 • Zeg iets doms, gemeen of onbezonnen.
 • Monopoliseer het gesprek.
 • Ondervraag je date.
 • Vraag gesloten vragen waar je alleen “ja” of “nee” op kunt antwoorden.

Lichaamstaal
Bedenk ook dat een eerste indruk niet alleen gebaseerd is op je uiterlijk, maar ook op de manier waarop je communiceert, de toon van je stem, en op lichaamstaal. Feitelijke, lichaamstaal is het belangrijkste als het op communicatie aankomt. Focus niet zo erg op je lichaamstaal dat het als gedwongen over komt aangezien je date dit ook zal oppikken. Wees relaxed en reageer gepast. Hou je ogen op je date, niet op jezelf of anderen om je heen. Als je het leuk hebt, probeer je date tekens te geven dat je jezelf vermaakt.

Dingen om voor uit te kijken.

Ook al moet je niet een blind date ingaan met slechte verwachtingen, er zijn een paar dingen waar je op moet letten als “waarschuwing”.

 • Hij of zij draagt een trouwring.
 • Hij of zij praat tijdens de hele date over vorige relaties.
 • Hij praat slecht over zijn moeder of ex-vriendinnen.
 • Hij biedt niet aan om te betalen (tenzij jullie afgesproken hebben om de helft te betalen).
 • Hij of zij is onbeschoft tegen jou.
 • Hij of zij behandelt de ober slecht of laat geen tip achter.
 • Hij of zij drinkt een hoop.
 • Hij of zij geeft geen aandacht aan jou (ze beantwoorden bijvoorbeeld de telefoon tijdens de date, etc.)
 • Let op alles wat hij of zij zegt en hoe ze het zeggen.
 • Hij of zij laat verontrustend, verslavend, geesteszieke of crimineel gedrag zien.

Er kunnen wellicht kleine dingen zijn die je niet leuk vindt aan de persoon zoals de kleding of de hygiëne, hij zijn echter de grotere dingen waar je goed op moet letten. Je wilt niet eindigen met iemand die zelfingenomen is, veel onderhoud vergt, of nog erger, die agressief gedrag laat zien.

Strategie om eronderuit te komen.

Ook al gaat de blind date niet zoals je wilt, zorg dat je een plan hebt om weg te kunnen. Zorg dat een vriend gereed is en dat je ten alle tijde een mobiel bij de hand hebt. Als het nodig is, excuseer jezelf en ga naar het toilet waar je een vriend belt, en zorg dat hij/zij je over 5 minuten terug belt met een noodsituatie waarbij jij nodig bent. Je kunt dit plan beter van te voren klaar hebben door een vriend na 30 minuten te laten bellen en op deze manier er wellicht onder uit te komen. Een andere optie is de ander te vertellen dat je over een uur plannen hebt gemaakt. Als de date goed gaat, kun je deze plannen altijd nog “annuleren”. Mocht het niet goed gaan, dan is dit je manier om er onder uit te komen.

De date eindigen.

Elkaar gedag zeggen aan het eind van de date heeft het potentieel om zeer knullig te zijn. Als de date over is, doe wat goed voelt. Het maakt niet uit wat, bedank de ander altijd. Als je date goed ging, zorg ervoor dat je dit overbrengt naar de ander en dat je de ander zeer graag nog een keer ontmoet. Als het niet zo goed ging, suggereer niet en ga niet akkoord om elkaar nogmaals te ontmoeten, maar geef ook je telefoonnummer niet of zeg dat je de ander zult bellen. Dit houdt de ander aan een lijntje en geeft valse hoop en een valse indruk. Het is het beste om eerlijk en direct te zijn, maar doe het beleefd. Als je de ander niet nog eens wilt zien, zeg iets van “ik denk niet dat wij veel gemeen hebben”. Wees altijd vriendelijk en probeer denk zo goed mogelijk aan de ander zijn gevoelens.

Blind dates zijn niet zo verschillend van andere eerste dates. Met deze tien tips, zal je blind date hopelijk veranderen in een tweede date!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *