Ben jij een alleenstaande moeder? Ook voor jou staat de deur naar romantiek open!

Ben jij een alleenstaande moeder en zou je wel weer eens een nieuwe man willen ontmoeten voor vriendschap en misschien wel meer? Dan vraag je jezelf misschien al een tijdje af hoe jij ooit tegen een leuke man zou kunnen aanlopen. Je hebt het namelijk al druk genoeg: fulltime of parttime werken, en daarnaast ook nog eens voor je gezin zorgen en je kinderen opvoeden. Eigenlijk heb je dus helemaal geen tijd voor daten. Toch hoeft het helemaal geen belemmering te zijn om als alleenstaande moeder te daten. De grootste blokkade zit namelijk waarschijnlijk in je eigen hoofd. Misschien voel je jezelf een beetje schuldig ten opzichte van de kinderen, omdat je wil dat zij altijd op de eerste plaats komen? Of mogelijk ben je de relatiebreuk of scheiding nog niet helemaal te boven? Vergeet niet dat je kinderen er alleen maar beter van worden als jij gelukkig bent en laat zien dat je verliefd kan zijn en je geborgen kan voelen bij een leuke man. Bovendien kan een nieuwe relatie ervoor zorgen dat je mentaal definitief een punt zet achter je vorige relatie of huwelijk. Tijd dus om een beetje meer aan je eigen geluk te denken en op zoek te gaan naar die ene speciale man die je laat lachen en helemaal voor jou kiest!

Dating tips voor een alleenstaande moeder

1) Bepaal voor jezelf wat voor relatie je wil

Ben je al toe aan een nieuwe vaste relatie? Of wil je eerst eens lekker rondneuzen en je niet meteen binden? Zoek je een man uit je regio of mag hij ook verder weg wonen? Heb je nog andere wensen en voorkeuren, zoals culturele achtergrond, religie en/of opleiding? Het is van groot belang dat je vooraf al voor jezelf bepaalt wat je wil, want daarmee voorkom je later teleurstellingen. Het beste kun je in je online dating profiel zo goed mogelijk beschrijven wat jij belangrijk vindt én wat voor iemand je zoekt, dan heb je de grootste kans je perfecte partner te vinden. Uiteraard moet je ook weer niet té kritisch zijn, want dan loop je het risico dat je een heleboel leuke mannen over het hoofd ziet en dat zou natuurlijk jammer zijn.

2) Maak tijd

Waarschijnlijk draait je hele leven om je kind of kinderen, en dat is ook helemaal te begrijpen. Toch is het heel normaal en gezond als je af en toe ook wat tijd voor jezelf neemt. Zorg dus dat je kinderen op tijd naar bed gaan, zodat je elke avond een paar uurtjes voor jezelf hebt. In die tijd kun je jezelf heerlijk ontspannen, en bijvoorbeeld achter de computer kruipen om te kijken welke interessante mannen online zijn op je dating website. Als het eenmaal zover komt dat je een afspraakje gaat maken, plan dit dan vooruit, zodat je voldoende tijd hebt om een goede oppas te regelen.

3) Ga actief op zoek naar een date

De tijd is allang voorbij dat je als vrouw maar moest afwachten tot de man van je dromen op je afstapte. En tegenwoordig is daten ook veel makkelijker geworden, want je wordt gewoon lid van een dating site zoals be2 bijvoorbeeld en kunt direct door duizenden profielen van mannen bladeren. Er bestaan zelfs speciale dating sites die gericht zijn op de alleenstaande moeder en vader! Echter, als je jouw kansen wil vergroten kun je het beste kiezen voor een algemenere datingsite, want er zijn ook heel veel mannen zonder kinderen die open staan voor een relatie met een alleenstaande moeder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *