5 tips om van je angst voor een eerste date af te komen

Bang om voor het eerst op date te gaan? Maak je niet druk, dat is normaal. Een eerste date zorgt voor zenuwen bij ons allemaal. We maken ons druk om dingen als “Hoe ruikt mijn adem”, “maakt mijn kleding me dik” en “wat als ik niet leuk over kom.

We vragen ons af of we moeten lachen om zijn/haar grapjes (“Oh nee, ik wil niet giechelen als hij/zij iets grappigs zegt”, “Klinkt mijn lach niet verschrikkelijk”, “Misschien moet ik mijn mond maar houden….”).

Gek genoeg weten we dat zelfvertrouwen gelijk staat aan innerlijke kracht. Hoe meer zelfvertrouwd we zijn, hoe minder we ons druk hoeven maken over de kleine dingen die ons zenuwachtig maakt op een eerste date.

Om je te helpen in de goede mindset te komen en om je zelfverzekerder te laten voelen op je eerste date volgen hier 5 tips die jouw zelfvertrouwen zullen boosten voor je eerste date.

Eerste date tip 1: Zorg extra goed voor je uiterlijke verzorging.

Neem een bad met wat extra badschuim en blijf hier lekker lang in weken zodat de geuren goed in je huid trekken. Deze geur draag je gedrurende de gehele date dan met je mee.

Eerste date tip 2:Voel je niet onzeker als je voor je kledingkast staat.

Kies een goed outfit uit, een outfit waar je je goed in voelt en ga hier achteraf niet meer over twijfelen.

Eerste date tip 3:Wees jezelf!

Doe je niet anders voor dan je bent. Iedereen is mooi van zichzlf. Als jouw date je niet waardeert op die manier, dan is hij/zij al niet de moeite waard. Je wilt immers iemand vinden die om je geeft zoals jij bent en niet zoals jij je voor doet komen.

Eerste date tip 4: Praat met hem/haar voordat je op je eerste date gaat.

Als je verwachtingen van iemand hebt, kan je dit beter vantevoren kenbaar maken. Op deze manier weet de andere partij al wat je van de date verwacht. Een voorbeeld: Als jij je niet comfortabel voelt in een ruimte met veel mensen en dus liever wat meer prive afspreekt. Dan moet jouw date dit vantevoren weten zodat jullie daar samen rekening mee kunnen houden.

Eerste date tip 5: Maak vooral plezier!

:)

Een eerste date is geen bruiloft, je bent dus niet gebonden voor de rest van je leven op basis van deze ene date. Onthoud dat en sta jezelf toe om gewoon plezier te maken zonder dat je over de toekomst nadenkt. Als je je vermaakt zal dat naar meer smaken, iets waar je natuurlijk op uit bent 
Neem deze tips goed in je op voordat je op date gaat en je zal zien dat je meer gerustgesteld bent en minder zenuwachtig naar je afspraak gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *